Implantaten

Implantaten zijn titanium schroeven, die in de kaak worden geplaatst. Ze vormen het fundament om kronen, bruggen of protheses op te plaatsen. Implantaten doen in sterkte niet onder voor natuurlijke wortels of losse tandvervanging.

shutterstock 74254993

Prothese op implantaten

Door het slinken van kaakbot kan een prothese los gaan zitten. De prothese heeft dan niet meer voldoende houvast op de kaak. Door een prothese via een steg of drukknoppen op implantaten vast te zetten, klikt de prothese vast in de mond. Nadat de implantaten zijn "ingegroeid" in de kaak, worden hierop de druk-knoppen of een steg geplaatst. Hierop wordt vervolgens de prothese vastgezet.

Kroon op implantaat

Wanneer een tand of kies ontbreekt, kan een implantaat in het bot worden geplaatst. Gezonde buurelementen hoeven hierdoor niet afgeslepen te worden. Het implantaat komt op de plaats waar de wortel gezeten heeft, waardoor resorptie nihil is.

Brug op implantaten

Als meerdere tanden of kiezen ontbreken, kan een brug op implantaten worden bevestigd. Daarmee krijgt u een vaste vervanging. Het is niet altijd nodig om voor elk ontbrekende tand of kies een implantaat te plaatsen; een driedelige brug kan soms op twee implantaten worden geplaatst.

Dentalis kan werkstukken vervaardigen op elk type implantaat, bijvoorbeeld Nobel Biocare, Straumann, Astra, Camlog, Biomett 3I e.a.  

Neem contact op