auto-dentalis

Kunstgebit aan huis

In veel gevallen is het ideaal om een kunstgebit aan huis te laten maken. Indien u slecht ter been bent en voor het vervoer afhankelijk bent van familie of taxi, is het mogelijk om uw kunstgebit aan huis te laten repareren of zelfs een geheel nieuw kunstgebit te laten maken.

Niet overal mogelijk om een kunstgebit aan huis te laten maken
Om uw kunstgebit aan huis te laten maken of repareren heeft de tandarts, tandtechnicus (in samenwerking met de tandarts) of tandprotheticus apparatuur en materialen nodig die soms lastig te vervoeren of aan te sluiten zijn. Niet iedereen heeft die apparatuur en daarom kan niet elke behandelaar een kunstgebit aan huis maken. Een aantal van deze behandelaars heeft deze mogelijkheid wel en dat is een gat in de markt. Veel mensen met een kunstgebit die bedlegerig zijn, ouderen of gehandicapten, dragen soms jarenlang een kunstgebit waar ze eigenlijk niet mee kunnen eten of praten. Helaas is er voor deze mensen vaak geen manier om hun klachten te laten behandelen, tenzij ze zich met speciaal vervoer naar de tandarts laten brengen. Dit kost veel tijd, moeite en geld en daar zien veel van deze mensen erg tegenop. Gelukkig zijn er steeds meer tandartsen, tandtechnici en tandprothetici die mobiele apparatuur hebben en een kunstgebit aan huis kunnen maken.

In het tandtechnisch laboratorium gebeurt de rest
Voor een nieuw kunstgebit aan huis krijgt u een aantal afspraken. Voor reparaties wordt de prothese bij u thuis opgehaald en wordt bij u thuis eventueel een afdruk gemaakt. Een deel van de behandeling zal thuis gebeuren, maar de technische handelingen zullen op het laboratorium plaatsvinden. Zo krijgt u wel een kunstgebit aan huis maar gelukkig niet de troep thuis!

Extra kosten om een kunstgebit aan huis te laten maken
Om een kunstgebit aan huis te laten aanmeten worden er natuurlijk extra kosten gemaakt door de behandelaar. Niet alleen tijd, maar ook benzine- en autokosten en het aanschaffen van de benodigde apparatuur. Daarom zult u in de meeste gevallen iets extra moeten betalen. In bijzondere gevallen kunt u in aanmerking komen voor extra vergoeding van uw zorgverzekering. In dat geval moet u de behandelaar een machtiging laten aanvragen en opsturen naar uw zorgverzekering.

Neem contact op