Hieronder ziet u onze services die wij u als klant aanbieden, plus algemenere achtergrond informatie over kosten en wettelijke bepalingen.

Gebitsprothese kosten

Vergoeding Gebitsprothese

Voor een volledige prothese of kunstgebit ontvangt u een vergoeding vanuit de basisverzekering. Dit geldt ook voor een kunstgebit op implantaten, het klikgebit. Beide protheses kennen een procentuele eigen bijdrage. Deze bijdrage betaalt u extra naast het jaarlijkse eigen risico van € 385,-

lees meer
klikgebit bovenkaak

Kunstgebit kliksysteem

Een kunstgebit kliksysteem is een systeem waarmee het kunstgebit houvast krijgt aan de implantaten. Hoe meer houvast, hoe beter, mits u nog in staat bent om het gebit met niet al te veel kracht uit de mond te halen. Het ene kunstgebit kliksysteem is niet het andere.

lees meer
gedeeltelijk kunstgebit

Gedeeltelijk kunstgebit

Een gedeeltelijk kunstgebit biedt functieherstel als u nog niet alles mist. Als u nog een aantal tanden en kiezen hebt, maar niet voldoende om lekker te eten en praten, kunt u een gedeeltelijk gebit nemen. Met een gedeeltelijk kunstgebit kunt u weer normaal eten, lachen en praten.

lees meer
gebitsprothese op implantaten

Een gebitsprothese op implantaten

Wilt u een sterk gebit waarmee u weer zorgeloos kunt lachen en eten wat u wilt? Dan is een gebitsprothese op implantaten een goede keus. De implantaten worden stevig in het kaakbot bevestigd, waardoor het voelt en vrijwel functioneert als een natuurlijk gebit. Wel kunt u er rekening mee houden dat dit hele traject in totaal vijf maanden tot een jaar in beslag zal nemen. U heeft er dan uiteraard wel vele jaren plezier van.

lees meer
kunstgebit aanmeten

Een kunstgebit aanmeten

Een kunstgebit wordt door een tandprotheticus of een tandarts aangemeten. Bij het aanmeten van een nieuw kunstgebit krijgt u in principe vijf afspraken. Op de vijfde afspraak is uw kunstgebit klaar en kunt u gaan wennen aan het nieuwe gebit.

lees meer
kunstgebit-aan-huis

Kunstgebit aan huis

In veel gevallen is het ideaal om een kunstgebit aan huis te laten maken. Indien u slecht ter been bent en voor het vervoer afhankelijk bent van familie of taxi, is het mogelijk om uw kunstgebit aan huis te laten repareren of zelfs een geheel nieuw kunstgebit te laten maken.

lees meer
kunstgebit schoonmaken

Kunstgebit schoonmaken

Uw kunstgebit reinigen houdt uw mond gezond en is noodzakelijk om bacteriegroei, plak en tandsteen te voorkomen. Ook al heeft u geen eigen tanden meer, u moet uw tanden blijven poetsen!

lees meer
gebit

Een kunstgebit laten maken

Een kunstgebit laten maken bij de tandprotheticus is sinds 1989 wettelijk mogelijk. Een tandprotheticus is een tandtechnicus die zich als paramedicus heeft gespecialiseerd in het vervaardigen van een gebitsprothese.

lees meer
kunstgebit-herstellen

Kunstgebit herstellen

Als het gebit niet meer goed op de plaats blijft zitten, kan dit door ons eenvoudig worden hersteld. Een goede pasvorm is belangrijk voor het draagcomfort en voorkomt dat u geen voedselresten onder het gebit krijgt en er geen drukplekken ontstaan.

lees meer
voordelen nadelen kunstgebit

Kunstgebit of klikgebit?

Kiezen tussen kunstgebit of klikgebit, waar let je op? De keuze of u een kunstgebit of klikgebit (een kunstgebit op implantaten) neemt wordt niet alleen genomen op basis van uw klachten. Er spelen ook factoren mee zoals mondhygiëne mogelijkheden, de vorm van uw kaak en uw algehele gezondheid.

lees meer